středa 13. srpna 2014

Skupina o jednom městě...

Na jedné sociální síti byla jednou jedna skupina o jednom městě. V této skupině se sešlo mnoho lidí, kteří v tomto městě žili a jinak pobývali. Mnoho lidí vkládalo mnoho fotek, které se týkaly jednoho města. Fotek přibývalo a přibývalo…

Postupem času se z fotek města, budov a přírody města staly fotky lidí z jednoho města v jednom městě. Přesněji fotky jedné skupinky lidí z jednoho města ve městě. Začalo přibývat fotek skupinky lidí z města v jiných městech, což už nemělo s původní myšlenkou skupiny o jednom městě (dozvědět se něco o jednom konkrétním městě, jeho budovách, historii, zajímavostech atd.) nic společného. Tak se jednoho dne, hodiny či minuty ze skupiny o jednom městě stala skupina o skupině lidí z jednoho města. A začaly se dít věci…

Původní velká skupina se začala dělit, protože jedné části se nelíbilo, že ze skupiny o městě se stala skupina o lidech z města (celkem logicky se to nelíbilo). A druhé části se nelíbilo, že se to té první nelíbí. Existovala také část, co vše jen tiše pozorovala, jen občas se ozvala, ale platné jí to nebylo nic… Čas od času tedy vznikla hádka a po hádce původní skupinu opustilo pár členů (nebo bylo potrestáno nuceným odejitím). Vše zlé je pro něco dobré…. Tak tedy ze všech hádek vyšlo několik zajímavých poznatků:

1) Aby někdo mohl vyjádřit svůj názor v původní skupině, musí být aktivní člen, tedy musí pravidelně dodávat fotografie a fyzicky se účastnit akcí členů skupiny o lidech z města. Pokud nejste aktivní, lze názor vyjádřit (či něco komentovat) za předpokladu, že se nejedná o názor odlišný od většiny.

2) Ve skupině o lidech z města se nesmí napsat odlišný názor, než má většina aktivních členů, tento názor je automaticky brán jako negativní (skupinu rozvracející)  a dotyčná osoba je za takový názor potrestána.

3) Aby člen mohl komentovat, musí splňovat kritérium věku, nesmí být mladý. Otázka je, co znamená být mladý… Mladý člověk se nemůže vyjadřovat, neb nemá vzpomínky na město, tudíž nic neví, nic nepamatuje, nikam nechodí, sedí u PC a rozvrací skupinu.

4) Zcela nejhorší je tedy každý mladý člověk, který má svůj názor (pokud možno nesouhlasící s většinou členů skupiny) a nebojí se tento názor vyjádřit.

Mnoho a mnoho lidí z této skupiny o lidech z jednoho města odešlo nebo bylo odejito. Stalo se tedy, že tito lidé na jedné sociální síti založili novou skupinu o jednom městě. A protože se neřídí poznatky výše, ale svým rozumem a zajímají se o jedno město, žijí spokojeně a dále se rozrůstají. A co původní skupina? Ta si dále žije svým omezeným způsobem a vnímáním světa kolem…



Žádné komentáře:

Okomentovat